Силната вяра е тази сила, която помага на хората

...
 
 
    Силната вяра е тази сила, която помага на хората
Коментари Харесай

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

 

 

    Силната религия е тази мощ, която оказва помощ на хората през вековете. Бог е обич, той е положително, само че дали ние сме положителни и какъв брой е мощна нашата религия. В дни на светли християнски празници се замисляме върху това кое е вярно и кое е неверно.

    Такъв ярък празник честваме в средата на най-обичания летен месец, август, а точно Успение на Пресвета Богородица. На този ден Божията майка приключва земния си живот, с цел да отиде при сина си.

    Всички вярващи търсят покровителството на Света Богородица в положителни и неприятни дни. Майката, родила нашия Господ Исус Христос, закриля всички дами. Бездетните дами се обръщат към нея с молитва да ги подари с рожба. Като земен човек, Светата майка е застъпница на всички, които желаят да измолят от нашия Бог здраве, благополучие и помощ в сложен миг.

    Обичаите за деня на Успение Богородично към момента се съблюдават. На този ден не се работи никаква работа. Знак за плодородна година е в случай че на този ден вали дъжд. Съществува поверие, че има цветя, които са свързани с облика на Света Богородица, те са лековити и ни зареждат с позитивна сила. Това са роза, теменужка, маргаритка, божур.

    На този християнски празник имен ден честват всички дами, носещи името Мария, което значи обичана. Жените с това име са сърдечни, чувствителни и мощни.  

    Независимо от името, което носим, всеки избира самичък дали да е добър и по кой път ще тръгне. Защо да бъдем човечни единствено на християнските празници? Нима всеки ден не е самобитен празник за душата на вярващия човек?

    Да бъдем смирени, да оказваме помощ на близък си и да не търсим компенсация. Когато вършим положително, да не го изричаме на глас, да го пазим вътре в себе си. Да се научим да прощаваме, тъй като по този метод ще можем да живеем и ние в естетика със себе си. Да се молим освен за своето благоденствие, а и за всички хора, които са слаби и са в неволя. Така вярата ни ще бъде откровена и мощна, ще бъдем благословени и избавени.

   

    Успение на Пресвета Богородица е, ярък празник, да се помолим Божията майка да ни закриля, като не забравяме най-важното – да благодарим, за това което имаме и ще имаме!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР